VÍZSZERELŐ-GÁZSZERELŐ-FŰTÉSSZERELŐ-VILLANYSZERELŐ- BUDAPEST

Épületgépészeti szakmunkák, lakásfelújítás               Property maintenance - Home renovation

Költségkímélő megoldások

Költségkímélő víz rendszerek

Vízszerelőink tapasztalata, hogy a tetszetős, de nagyon olcsó kínai csaptelepek, berendezések igen rövid életűek, alkatrész utánpótlásuk nem megoldott, előbb-utóbb újra vízszerelő segítségére lesz szükség. Egyértelműen jobban jár a kedves olvasó, ha figyelembe veszi, hogy a valamivel drágább csaptelep, berendezés hosszabb távon marad működőképes, víztakarékos (nem fog csöpögni) és megspórolható vele a későbbi javítási díj is.
Sokan nem gondolnák, mégis jó tudni, hogy a lakás legnagyobb „vízfogyasztója” a WC, ráadásul hibás működése is jelentősen megnöveli a vízszámlát. Ezért a másik költségkímélő javaslatunk a víztakarékos WC-tartály beépítése, használata.

Társasházi lakásoknál a közös költség meghatározásakor egyre inkább előtérbe kerül a fogyasztott víz mennyiségének kérdése, ezért érdemes hozzáértő(!) vízszerelő által a vízórát beszereltetni. Sokszor nem jár olyan nagy bontással, mint azt sokan gondolják és a lakó csak azt fizeti, amit ő fogyaszt! Ahol már van vízóra, de lejárt a 6 éves hitelességi idő, a cserét érdemes minél előbb elvégeztetni, ugyanis a Vízművek pár felszólítás után szerződést bont és ekkor nem jár jól az ember, mert mindent előlről kell kezdeni (terveztetést pl.!). Csőtörések a legkellemetlenebb, legváratlanabb helyzetek életünkben, a csőtörés megszüntetésével, a helyreállítással kapcsolatos költségek minimalizálása érdekében azonnal zárjuk el a főcsapot és hívjunk vízszerelőt!

Költségkímélő gázkészülékek, gáz rendszerek

A budapesti háztartásokban egyaránt vállalunk kisebb javításokat és új gázkészülékek beépítését is. A mostanában terjedőben levő „tudatos és energiatakarékos felhasználás” jegyében nagy szükség lenne a gázkészülékek, fűtőberendezések szakképzett gázszerelő által való karbantartására, éves ellenőrzésére, tisztítására. Ugyanis az ellenőrzött készülék meghibásodási veszélye csökken, növekszik a biztonságos, balesetmentes működtetés időtartama. A megfelelően, gázszerelő által (nem házilagosan!) karbantartott, kitisztított berendezések jobb hatásfokkal működnek, kevesebb gázt fogyasztanak, ami a mai gázárak mellett nem elhanyagolható tényező. Ráadásul a javítások mindig költségesebbek a karbantartásoknál. Ezért ajánljuk klienseink figyelmébe, hogy nagyobb megtakarítást érhetnek el éves költségek, havi fogyasztás tekintetében, ha igénybe veszik karbantartási szolgáltatásunkat is.

Költségkímélő fűtés

Fűtésszerelő segítségére főként központi fűtés esetén van szükség. Vállalunk teljes körű központi fűtésszerelést tervezéssel, engedélyezéssel. Érdemes a fűtési szezon beállta előtt a radiátorokat légteleníttetni, a kazánokat, cirkó készülékeket kitisztíttatni fűtésszerelő által, ezáltal a gázfogyasztást optimalizálni.

Spórolj a villanyszámlán!

Villanyszerelő munkánk mindig alapos terepfelméréssel, egyeztetéssel, tervezéssel kezdődik. Lakásfelújításoknál fontosnak tartjuk, hogy korszerű anyagok kerüljenek beépítésre. Általában felhívjuk megrendelőink figyelmét, hogy jól megtervezett kapcsolórendszer is jelentősen hozzájárul az energiatakarékossághoz. Arra már sokan rájöttek, amit villanyszerelő létünkre mi is gyakran javaslunk, hogy energiatakarékos izzók használatával szintén jelentősen csökkenthetők a villamos áram költségei, a drágábbnak tűnő izzók hamar behozzák az árukat.Villanybojlereink élettartamát sok minden befolyásolja: a kemény víz és a vízkő a legnagyobb „ellenség”. A villanybojlereket érdemes két évente vízkőmentesíteni, mellyel jelentős mértékben csökkenthetjük villamosáram fogyasztásunkat!

 

Épületgépészeti szakmunkákkal - vízszerelő, gázszerelő, villanyszerelő, fűtésszerelő - lakásfelújítással, rezsiköltséggel, karbantartásokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

tel: + 36 30 451 5364

e-mail: aquabestbudapest@gmail.com